Det finns stora möjligheter att digitalisering ökar din produktivitet och konkurrenskraftighet – även under pandemier. Så här går det till

I kristider, som till exempel under den nuvarande Covid-19-pandemin, med reserestriktioner, förbud mot folksamlingar m.m. kan de tillverkningsföretag, som redan har tagit steget mot digitalisering, ha möjlighet att utmärka sig i konkurrensen och komma stärkta ur krisen.

För tillverkningsföretag som får tekniska fel på maskiner finns det alltid ett akut behov för att kunna undersöka och åtgärda felen och därmed minska driftstopp och produktionsuppehåll. 

Med hjälp av fjärranslutning kan en svensk processtekniker – trots reserestriktioner och folksamlingsförbud – sitta hemma i Sverige och åtgärda fel och brister med processutrustning som befinner sig på andra sidan jordklotet. På så vis sparar man omkostnader för till exempel flygresor och hotellvistelser – och ser till att processutrustningen snabbt sätts i drift igen. En win-win-situation – både för maskinleverantörer och slutanvändare.

Tidigare krävdes att det fanns processtekniker som var fysiskt närvarande vid en maskin för att identifiera orsaken till felet. Med moderna digitala lösningar som fjärranslutning är det möjligt att få snabb tillgång till verksamhetens maskiner i hela världen via en säker VPN-åtkomst till PLC-styrningen, vilket ger flexibilitet och effektivitet i den dagliga driften.

Övervakning och service – internt och externt

Fjärranslutning kan användas internt i verksamheten på det egna nätverket för övervakning av drift och underhåll. Lösningen kan även användas externt mellan maskintillverkare och slutkunder för övervakning, felsökning och service. Via smarta molnlösningar sparas data om maskinernas drift, som maskintillverkaren får tillgång till och kan analysera med avseende på att optimera slutkundens drift över tid.

Se vårt webbinarium och få reda på vilka lösningar och vilken support Wexoe erbjuder för att göra ditt företag mer digitalt, produktivt och konkurrenskraftigt.

Ladda ner pdf

Se webbinarium

Målgrupp:  

  • Maskintillverkare
  • Programmerare
  • Slutanvändare