Ny partner i Wexoe AB – EkkoSense

Ekkosense – den ledande leverantören av AI-aktiverad programvara för optimering av prestandaden hos datacenter, som idag används av ledande varumärken internationellt, har utsett Wexøe A/S till regional partner för Danmark och Sverige.

2maj  2023 – Wexøe A/S tar EkkoSense inovativa programvara för kyloptimering av datacenter till den danska och svenska marknaden.  För första gången kommer Wexøe att tillhandahålla lokal support för EkkoSenses beprövade programvara EkkoSoft Critical för optimering av datacenter. Detta kommer att göra det möjligt för datacenter baserade i regionen att realisera kvantifierbara energi- och koldioxidbesparingar, minska riskerna och öka kapaciteten – allt inom några veckor.  Wexøe är en erfaren integratör av datacenterlösningar med starkt fokus på energioptimering.

Wexøe A/S VD Mogens Brusgaard kommenterade partnerskapet: ”Jag är glad över vårt nya samarbete. EkkoSenses kombination av trådlösa IoT-sensorer och kraftfull visualiserings- och analysprogramvara kommer inte bara att stödja våra datacenterkunders dagliga verksamhet, utan också hjälpa dem att uppnå kvantifierbara minskningar av CO2-utsläpp.

EkkoSoft Critical är en branschförändrare för datacenterindustrin som ger en helt ny klass av noggrannhet på detaljnivå till datacenteroperationer och hjälper team att optimera resultatet av sina befintliga investeringar. ”Programvarans förmåga att ge verklig synlighet i realtid för kylning, kraft och kapacitetsprestanda visar inte bara vad som händer, utan också varför – vilket gör det möjligt för team att fatta datadrivna beslut om hur man löser problem och potentiellt undviker affärskritiska driftstopp”, fortsatte Mogens. ”Och förutom nästa nivås kylningsoptimering kommer datacenter också att dra nytta av värdefull data för att stödja sina prediktiva och förebyggande underhållsaktiviteter. Med EkkoSense kan du ta din inneslutna kylning till nästa nivå genom att optimera den, och du får även data för förebyggande och underhållsåtgärder.

”Vi ser också fram emot att demonstrera Ekkosense mjukvara EkkoSoft Critical för besökare på den kommande Data Centre Expo mässan i Stockholm denna vecka, och att dela med oss av viktiga fördelar med EkkoSense, inklusive att eliminera termisk och energimässig risk, minimera energiavfall och bidra till koldioxidbesparingar för företagets ESG-program”, tillade Mogens.

Matthew Farnell, EkkoSense’s Director för EMEA, som kommer att finnas på Wexøe A/S monter på mässan i Stockholm, tillade: ”EkkoSoft Critical är det mest intelligenta, intuitiva och engagerande självoptimerande AI-drivna mjukvaruverktyget på marknaden för datacenter. Den används redan av internationella varumärken som Virgin Media O2, Digital Realty, mobiloperatören Three och colocation-leverantören Telehouse. EkkoSoft Critical kan implementeras inom veckor och dess lätta tillvägagångssätt erbjuder snabba fördelar för organisationer – särskilt för dem som vill minska kylanvändningen i datacenter och leverera energibesparingar som en del av företagets ESG-åtaganden. Team EkkoSense ser verkligen fram emot att samarbeta med Wexøe A/S och Stockholm-mässan är en utmärkt plattform för att starta partnerskapet.”

EkkoSense mjukvara EkkoSoft Critical levererar energibesparingar för kylning, vilket hjälper datacenter att minska sin kylenergiförbrukning i en tid då ESG-kraven aldrig har varit högre. Med EkkoSoft Critical erbjuder EkkoSense en övertygande affärsmodell som möjliggör verklig realtidsplanering av M&E-kapacitet för ström, kylning och utrymme till en bråkdel av kostnaden för mer dyra och komplexa DCIM-lösningar. EkkoSense hjälper datacenterteam att säkra omedelbara fördelar genom dess lätta implementering och icke-invasiva karaktär, vilket bidrar direkt till koldioxidminskningsmål.

Vill du ha sparring eller mer information?

Vi är specialister på datacenter och nätverkskablage.

Kontakt os på tlf. +45 2074 5800

Jes Ryberg
Divisionschef Wexoe Solutions