10 goda skäl till varför branschen bör välja rostfritt stål framför andra material

Det finns många bra material och många typer av stål. Men när det kommer till IRINOX kapslingar, lådor och boxar för industriellt bruk finns det i varje fall 10 goda skäl att välja rostfritt stål.

Varför ska du välja rostfria produkter framför andra material för industriellt bruk?

10 goda skäl att välja rostfritt stål.

Hög kvalitet – vilket är din garanti för materialets prestanda över tid och hög motståndskraft mot korrosion. Rostfritt stål behåller sina egenskaper även vid olika temperaturområden, vilket är av grundläggande betydelse i många sektorer där kostnaden för att underhålla utrustningen är avgörande.

Rostfritt stål är återvinningsbart och hållbart och uppnår därmed en lägre förbrukning av råvaror och därigenom en mer hållbar utveckling och ekonomisk förvaltning av infrastrukturen.

På grund av sin flexibilitet och mångsidighet, egenskaper som har gjort rostfritt stål till ett av de oumbärliga materialen i olika sektorer: för medicin och livsmedel, inom fordonsindustrin och transportsektorn. Ett material som lätt anpassar sig till de mest skilda behov.

Rostfritt stål är ett material som är opåverkat av de ämnen som det kommer i kontakt med. Materialet är lätt att rengöra och är därmed det perfekta materialet för utrustning dedikerad till livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Enkel att använda: Tillbehör och element i rostfritt stål kan enkelt monteras, vilket underlättar installation och användning.

Och slutligen för dess estetik. Dess utsökta yttre utseende gör det till ett modernt och ljust material.

IRINOX Quadri har specialiserat sig på design och produktion av kapslingar och kapslingar i rostfritt stål i mer än 30 år.