Ett naturligt val – Ny förpackning för alla Reichle De Massari’s produkter

R&M (Reichle & De-Massari AG)

R&M (Reichle & De-Massari AG) är känd som en världsledande leverantör av lösningar för avancerade kommunikationsbehov, i allt från fiber, kablage och kopplingar till lokala nätverk såväl som globala datacenter och offentliga megalösningar. Med sin historia sedan starten 1964 så har det varit självklart att man med åren tagit ett allt större ansvar för miljön och framtiden. En inställning som blivit en viktig anledning till varför R&M och Wexøe sedan länge har en gemensam värdeplattform. Ett bevis för vårt gemensamma fokus på hållbara lösningar är en till synes pytteliten detalj – en helt ny förpackning av kopplingen FM45 Cat.6a. Ett ”revolutionerade” steg som säkert snart blir en föregångare i vår bransch.

RM förpackning
RM förpackning

Alla snackar om problemet med plast!

Men ingen verkade göra något åt det. Så R&M tänkte sig testa om våra gemensamma kunder skulle acceptera en annan förpackningslösning än den traditionella. En annan än den där hårdplastiga som vi alla ofta har brottas med, en krympfilmad lösningen som är nästintill inbrottssäker.

Grundtanken var att hitta och använda en förpackning som är återvinningsbar på ett så enkelt och självklart sätt att miljön verkligen vann på det. En naturlig förpackning helt utan plast. För att alla i företaget verkligen skulle fokusera på detta mål och miljön så antog R&M några övergripande mål i en Miljöpolicy 2030. Ett viktigt mål var att alla plastförpackningar skulle vara borta senast 2027 i utbyte mot pappers- och papp-dito. Vidare skulle alla monteringsanvisningar och instruktioner framöver enbart vara digitala, tack vare en vägledning på förpackningen till rätt hemsida via QR-koder. Och all denna information ska finnas tryckt direkt på pappförpackningen. Inga etiketter här inte!

Enkelt, eller hur?

När alla produkter från R&M förpackats om och levt upp till målen så kommer man ha sparat in runt 14 ton plastmaterial, minskat användningen av kartong med 60 ton och sparat 11 ton trycksaker som annars skulle behövts till manualer.  Det skulle den konkreta och årliga effekten av målsättningen till 2027 bli.

Men redan idag har det första testprojektet med den nydesignade förpackningen till FM45 Cat.6a visat på konkreta resultat. 1.000 kilo mindre plastförpackningar och runt 90 kilo mindre papper till instruktioner och manualer. Ett litet men också väldigt konkret bevis som uppmuntrar till ännu mer fokus inför framtiden. Eller om du så vill; Ett naturligt val!

Joakim Knutson

Kontakta mig om du är intresserad av att få reda på mer

Joakim Knutson
Product Manager
Tel. +46 (0) 706 99 77 86

jkn@wexoe.se