Rockwell Automation och Comau går samman för att förenkla robotintegrering för tillverkare

Samarbete erbjuder industrikunder enklare, smartare och mer produktiva sätt att designa, använda och hantera robotapplikationer

MILWAUKEE och TURIN, 20 april 2021 – Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), världens största företag som ägnar sig åt industriell automatisering och digital omvandling, och Comau, en världsledande leverantör av industriell automatisering och robottillverkare, meddelade idag att de går samman för att ge företag världen över viktiga verktyg för att maximera tillverkningseffektivitet genom enhetliga robotstyrningslösningar.

”Industriföretag letar efter effektiva sätt att integrera robotteknik i sin verksamhet för processoptimering och smidighet”, säger Rockwell Automations styrelseordförande och VD Blake Moret. ”Rockwell Automations samarbete med Comau förenklar programmering och livscykelhantering, vilket påskyndar värdeutvecklingen för våra kunder.”

Moret säger att denna expansion av robotapplikationer är förankrad i Rockwells bredare strategi för att hjälpa industriföretag spara tid och förbättra prestanda med enhetlig robotstyrning, vilket i slutändan ger långsiktigt värde för deras verksamhet. Denna samarbetsmodell för utveckling och försäljning erbjuder den enhetliga robotstyrningsprodukten till båda företagens kunder.

”Comaus expertis inom robotteknik och industriell automatisering, liksom deras rykte för hög prestanda, tillförlitlighet och kvalitet, kombinerat med Rockwell Automations globala kapacitet och erfarenhet inom automatiserad materialhantering, mat och dryck, hushålls- och hygienprodukter samt Life Science, ger kunderna det ökande värdet av en integrerad robotlösning”, säger Comaus VD Paolo Carmassi. ”Comau är angelägna om att arbeta med en så viktig partner som har ett marknadsledande globalt fotavtryck inom alla branscher.”

Ingenjörer kommer nu att kunna programmera hela sin maskin i en enda miljö, inklusive Comau-robotarmar som styrs direkt via Rockwell Automations Logix-baserade styrenheter. Rockwell Automations Studio 5000® för automationssystemdesign gör att du slipper den tidskrävande och ofta svåra uppgiften att försöka samordna traditionellt separata maskinstyrnings- och robotsystem så att de fungerar tillsammans med två olika programverktyg.

Maskintillverkare, systemintegratörer och andra kommer att få effektivare utveckling och användning genom tillämpning av digitala teknikverktyg som Rockwells Emulate 3D digital tvillingprogramvara, som skapar digitala modeller av produktionslinjer, genererar automatiskt maskinstyrningskod och har inbyggda funktioner för Comau-robotar.

De kombinerade Rockwell- och Comau-lösningarna kommer också att erbjuda fördelar utöver förbättrad integration. Till exempel kan slutanvändare använda analyser och digitala tvillingverktyg för att få djupare inblick i maskinprestanda och potentiell produktionsoptimering. De kan också använda säkerhetslösningar för att minska affärsrisker.

Operatörer på tillverkningsgolvet som använder Rockwells mjukvarupaket FactoryTalk® har nytta av att kunna se både linje- och robotstyrsystem i ett enda gränssnitt. Tekniker på plats och på distans behöver bara lära sig och underhålla en arkitektur för att övervaka båda systemen. De kan också utnyttja Rockwells verktyg för förstärkt verklighet (AR) för att förbättra underhåll av livscykeln och servicecykeln.

Automazioni Industriali Capitanio, en erkänd systemintegratör, designar, tillverkar och driftsätter automatiseringssystem för metallindustrin och är en tidig användare av den gemensamma lösningen. Marco Capitanio, VD för AIC, säger att Rockwell-Comau-samarbetet gör det möjligt för företaget att erbjuda en sömlös robotlösning för kunderna, vilket han ser som en viktig fördel för en maskintillverkare.

”Vi värdesätter den enkla och flexibla programmeringsmiljön, fullständig tillgång till robotövervakning och felsökningsparametrar, och möjligheten att utnyttja befintliga automatiseringspaneler och standardstyranordningar”, säger Capitanio.

Rockwell-produkter och -teknik som kommer att vara nyckeln till robotikintegration inkluderar följande:

  • Allen-Bradley ControlLogix® styrsystem
  • Kinetix® 5700 servodrivdonsplattform
  • Studio 5000® mjukvaruverktyg för automationssystem
  • FactoryTalk® mjukvara för operatörspanel (HMI)
  • FactoryTalk® InnovationSuite™, drivs av PTC:s mjukvarusvit för digital omvandling
  • Emulate3D™ mjukvara för digitala tvillingar
  • PTC Vuforia AR-verktyg för fjärrsamarbete och informationsinsamling

Comaus omfattande robotutbud uppfyller behoven inom en mängd olika branscher, från bilindustri till logistik, mat och dryck samt förpackningar, för att bara nämna några. Den innehåller mer än 40 olika robotarmar med en lastkapacitet från 3 till 650 kg.

Om Comau

Comau, medlem i Stellantis, är världsledande inom leverans av avancerade industriella automatiseringsprodukter och -system. Med över 45 års erfarenhet och en stark närvaro inom varje större industriland hjälper Comau tillverkare i alla storlekar i nästan alla branscher att uppleva högre kvalitet, ökad produktivitet, kortare tid till marknad och lägre totalkostnader. Comau har sitt huvudkontor i Turin, Italien, ett internationellt nätverk med 7 innovationscentrum, 5 digitala nav, 8 tillverkningsanläggningar som sträcker sig över 14 länder och sysselsätter mer än 9 000 personer. Besök www.comau.com för mer information.

Om Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), är en global ledare inom industriell automation och digitalisering. Vi förenar människors idéer med teknik för att utmana vad som är fysiskt möjligt och göra världen mer produktiv och mer hållbar. Rockwell Automation har sitt huvudkontor i Milwaukee, Wisconsin, och sysselsätter ca 23 500 problemlösare som arbetar för våra kunder i över 100 länder. För mer information om hur vi integrerar The Connected Enterprise i industriella företag, besök www.rockwellautomation.com.