Automatisering hos mikrobryggerier – kundfall Pontum AB
Ett svenskt mikrobryggeri såg en möjlighet att automatisera sig ur produktionsfluktuationer. Men det krävdes en lösning som var optimal i både storlek och teknisk komplexitet.
En utmaning för mikrobryggerier som är kända och älskade för deras typiskt begränsade produktion av kvalitetsprodukter är att kunna producera effektivt och kostnadsoptimerat. Ett mikrobryggeri som insåg att det var värt besväret att effektivisera produktionen var Sälens fjällbryggeri AB, i Sverige. Sofia Bergkvist, Sälens Fjällbryggeri AB märkte att fyllnadsfasen tog oproportionerligt lång tid jämfört med de andra processerna i produktionen och ville automatisera processen i realistisk skala, med hänsyn till deras relativt lilla produktion och storlek.
Läs hur Pontum AB, som har mer än 30 års erfarenhet av att ta fram paketlösningar, löst denna utmaning.
Kontakt
Jari Turja
Commercial Engineer
T: 072 991 81 91
E: jtu@wexoe.se