Motivera investeringar i AR-teknik: 5 viktiga överväganden för chefer inom biovetenskap
Varje år inleds med en djärv uppsättning branschprognoser för alla tekniska innovationer som ligger i yttersta framkant. Med tanke på COVID-19:s störande karaktär och dess varierande effekter känns prognoserna för 2020 i efterhand en aning enfaldiga. En teknik som har fått ett verkligt genombrott är Industrial Augmented Reality (IAR), där antagandet har rusat flera år framåt i kölvattnet av virusutbrottet.
Läs bloggen – från öl till handdesinfektion: Anpassning av tillverkningen till COVID-19.
Vi ser främst den här accelerationen inom biovetenskaplig tillverkning. Plötsliga förändringar i efterfrågan på marknaden och produktionsbegränsningar har lett till en omvärdering av prioriteringarna. Beslut om att öka produktionen av ett viktigt läkemedel (till exempel kritiska medicintekniska produkter eller livsuppehållande behandlingar) på bekostnad av en icke-väsentlig fråga skulle normalt ha inneburit omfattande diskussioner och omfattande ärendeuppbyggande. I ett krissammanhang måste sådana beslut fattas omedelbart.
Genom avsaknad av en plan för hur man ska hantera en situation av denna omfattning, närmade sig bioteknikchefer krisen med arbetarsäkerhet som högsta prioritet. Nya åtgärder för att underlätta social distans för dem som befinner sig på fabriksgolvet och möjliggöra distansarbete för icke-väsentliga arbetstagare har lett till ökat tryck, men det var nödvändigt att få dem att rätta till detta.
Inför denna osäkerhet har AR hamnat i förgrunden för att stödja en rad aktiviteter som syftar till att förbättra produktiviteten och öka säkerheten.
Förstärkning av krishanteringen
Chefer inom biovetenskapssektorerna har noga följt AR-teknikens mognad, och har vägt upp sina verktyg för att stödja uppgifter som designgranskning, kvalitetssäkring och förebyggande underhåll av utrustning. Eftersom maskinvara som Microsofts holoLens och Google Glass har utvecklats till företagsklara lösningar, och användningen av mobila enheter nu är allt mer utbredd, har implementering av AR blivit betydligt mindre betungande över tiden.
I det nuvarande klimatet har värdet av AR blivit tydligare, och övergången har skett från en bra att ha på den teknikantagande färdplanen till en nödvändig teknik som gör det möjligt för företag att anpassa sig till förändrade omständigheter. Därför övervinner beslutsfattarna sina tidigare reservationer för att snabbt införa AR i industriprocesser.
Här är fem av de viktigaste drivkrafterna bakom denna trend.
- AR stöder affärskontinuitet
De senaste månadernas händelser har satt press på tillverkarna att hålla verksamheten igång mot en rad olika utmaningar. Det faktum att skickliga experter inte kan resa till fysiska platser (och särskilt över gränserna, på grund av att de måste sättas i karantän) och behovet av distansarbete mellan arbetare på verkstadsgolvet har gjort det svårt att överföra viktig kunskap till de platser där den behövs.
AR stöder kontinuitet på olika sätt. För det första kan tillverkarna använda tekniken för att tillhandahålla fjärrsupport så att expertkunskaper kan nås på begäran. Dessutom gör AR det möjligt att registrera information om aspekter som att utföra komplexa procedurer, lösa felscenarier och reparera utrustning. Med hjälp av tekniken kan sådan information göras allmänt och omedelbart tillgänglig.
- AR fungerar med befintliga maskiner
En av de största utmaningarna för tillverkarna att ta till sig innovation är behovet av att balansera ny teknik med befintlig installerad infrastruktur och utrustning, som ofta har varit i drift i årtionden. Digital omvandling är och kommer att förbli en viktig prioritering för tillverkarna. Vissa delar kommer att kräva djupare tekniska strukturella och organisatoriska förändringar, medan vissa delar kan använda maskinvara som fortfarande är separat från driftsteknik.
Detta är fallet med AR, som kan sitta som ett separat lager, vilket innebär att tillverkarna kan anta kapacitet utan att behöva riva och ersätta sin kärninfrastruktur. I stället fungerar de AR-aktiverade enheterna som fristående verktyg som kompletterar tekniken på fabriksgolvet.
- AR hjälper till att utöka antalet möjligheter
Om jag tidigare i år berättade för er att bilföretag skulle tillverka ventilatorer, eller att gin- och whiskeyföretag skulle producera kritisk handdesinfektion, skulle ni ha höjt på ögonbrynen. Men när man väl visste hur allvarlig COVID-19 var, är det just vad som hände. Att skifta produktion för att producera kritisk utrustning, som skiljer sig avsevärt från vad de och deras personal är vana vid att tillverka, är en mycket komplicerad uppgift.
I sådana situationer kan AR dock vara till stor hjälp när det gäller att utbilda arbetstagarna om hur utrustningen ska byggas och hur de ska hantera monteringen av produkterna. Detta genom att fånga den första manuella monteringen i den virtuella världen så att tekniker kan följa instruktionerna för digital montering, vilket påskyndar övergångsprocessen och ger snabbare väg till patienten.
- AR minskar den ekonomiska bördan av utbildning
I en högkvalificerad tillverkningsindustri som biovetenskap är de mest värdefulla tillgångarna inte bara den specialiserade produktionsutrustningen, utan de människor som styr och driver den. Att utbilda personal har traditionellt sett varit en stor (men ändå oundviklig) kostnad för branschen, och en som har krävt ett kontinuerligt ekonomiskt engagemang på grund av personalförändringar och nya färdigheter. Ett läkemedelsföretag har vanligtvis i genomsnitt över 1 000 standardrutiner och utbildningskostnaderna per anställd är betydligt högre än andra tillverkningsindustrier.
AR kan hjälpa tillverkare inom biovetenskap att helt och hållet förändra hur de utbildar och driftsätter personal, vilket ger betydande kostnadsbesparingar och ger konsekvens åt utbildningsverksamheten. Detta har varit särskilt viktigt under de senaste månaderna där det har funnits ett behov av att överföra kunskap på grund av snabbt förändrade driftsförhållanden.
- AR förstärker bredare insatser för digital omvandling
I en hårt reglerad miljö som biovetenskap kan förändring vara en lång process. Tillverkarna vet att om de ska kunna förbli konkurrenskraftiga i takt med att sektorn utvecklas måste de bli effektivare i sina produktionsprocesser och sin användning av data. Detta kan bara uppnås genom digitalisering av anläggningens verksamhet och genom att utnyttja kraften i teknik som IoT, prediktiv analys, maskininlärning och AI.
AR har blivit en integrerad del av detta, vilket har hjälpt tillverkare att visualisera viktig information, till exempel data om maskinprestanda, och förbättrad fjärrdrift genom teknikens inneboende tillgänglighet och skalbarhet.
Att förverkliga förändring
Det som varit tydligt under de senaste månaderna är att mer digitalt omdanade företag har haft en fördel när det gäller att hantera de plötsliga utmaningar som COVID-19 innebär, jämfört med företag som är beroende av manuella processer.
Därför arbetar Rockwell Automation och PTC tillsammans för att stödja ledningen i att bygga upp affärsplanen för att göra AR till en del av verksamheten. Genom att kombinera vår expertis inom AR och vår långa historia av att arbeta med biovetenskapskunder kan vi hjälpa till att utforma och implementera de AR-lösningar som de behöver, både för att stödja arbetstagarnas säkerhet och produktivitet under rådande förhållanden, och för att uppnå bredare omvandlingsambitioner.