Wexøe A / S etablerar ett dotterbolag i Sverige.

Wexøe A / S etablerar ett dotterbolag i södra Sverige. Efter 60 år med fokus på att sälja lösningar för Den danska industrin har Wexøe valt att etablera ett dotterbolag i IDEONs forskningscenter i Lund. Sedan sommaren 2014 har Wexøe A / S varit ”market making” distributör av Rockwell Automation i Danmark.

”Det är en spinoff av detta samarbete som nu resulterar i vår etablering i Sverige”, säger vd. Mogens Brusgaard och fortsätter ”Vi är stolta över att Rockwell Automation nu också valts ut oss som ”market making”distributör i Sverige. Vi kan också glädja oss över att då vi berättade om detta äventyr för våra andra industripartners, ville nästan alla vara med från start i Sverige.
Wexøe A / S satsar med erfarna styrkor och har anställt Tony Annell som divisionchef i det svenska dotterbolaget. Tony har över 30 års erfarenhet av industriell automation, under de senaste 20 åren i olika ledarroller hos Rockwell Automation.
”Jag ser fram emot att börja denna entreprenörs uppgift och bli en del av det engagerade Wexøe teamet.” Säger Tony Annell ”Trots den dansk / svenska kulturella skillnaden, är jag säker på, även svenska industrikunder kommer att uppskatta den fackkompetens som Wexøe teamet kan erbjuda tillsammans med våra mycket flexibla logistiklösningar. ”Tony fortsätter.

Wexøe är i full gång med sin sökning efter nya svenska lagmedlemmar. Teamet kommer bestå av både högkvalificerade Key Account Managers och Commercial Engineers.

”Vi vill också i Sverige med mod, engagemang och insikt att vara en smidig sparringpartner för både kunder och de partners vi representerar”, säger VD Mogens Brusgaard.

Fakta:
Wexøe A / S är ett privatägt ”teknikhus” som utvecklar värdehöjande lösningar för och med våra kunder. Lösningarna är vanligtvis en kombination av teknik, support, logistik och service. I våra divisioner: Installation, industri, Power och Solutions finns kompetent personal som kan vara rådgivande, utmanande och vet din bransch. Kort sagt, ”vi vet vad vi pratar om” och vi har gjort det i över 60 år.

För ytterligare information:   

Wexøe Holding A/S,             Mogens Brusgaard    tlf.:+45 40701444     E-mail: mbr@wexoe.dk

Wexoe AB                                Tony Annell               tlf.:+46 706092610   E-mail: tan@wexoe.se