Safety

Rockwell Automations produkter och maskinsäkerhetslösningar förbättrar funktionaliteten och produktiviteten på maskinen men även personsäkerheten runt maskinen. Vi erbjuder marknadens bredaste utbud av produkter och lösningar som hjälper dig att säkra din produktion på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Maskinsäkerhetslösningar

Alla maskiner borde vara 100 procent säkra att arbeta med men ändå skadas många i samband med arbete på olika maskiner inom industrin. Detta kan bero på ett säkerhetsfel på en helt ny och CE-märkt maskin, men också att det saknas kunskap och information om maskinsäkerhet – och det gäller både för maskintillverkare och slutanvändare.
Förutom det faktum att en enda arbetsskada löper upp i mellan en halv till en hel miljon kr., tillkommer vanligtvis också kostsamma vite från arbetsinspektionen för företaget i fråga.

Läs den här artikeln varför du som maskin ägare eller maskinbyggare bör vara intresserad av maskinsäkerheten och ditt ansvar.

Alla maskintillverkare bör ha detaljerad kunskap om hur man framställer säkra maskiner och det kräver ingående kunskap om de standarder, direktiv och riktlinjer som gäller inom maskinsäkerhet. Området är komplext och svårt att överblicka och därför bör maskintillverkarna också regelbundet se till att hålla sig uppdaterade inom den senaste kunskapen på området.
Wexøe kan förmedla denna kunskap via sina olika kurser i maskinsäkerhet. Dessutom erbjuder Wexøe individuell rådgivning inom maskinsäkerhet till de enskilda maskintillverkarna och slutanvändarna. På det sätter är det möjligt för maskintillverkaren att ta fram maskiner som är så säkra som det överhuvudtaget är möjligt, vilket minimerar risken för att de anställda skadas vid användningen av maskinerna.
Bristande maskinsäkerhet eller avsaknad av efterlevnad av gällande lagstiftning kan leda till stora böter för maskintillverkare. Därför erbjuder vi, som ansvarsfull partner, vägledning och lösningar samt kurser inom maskinsäkerhet.

Överskådlig diagnosticering med ledande teknik

Som lokal distributör av Rockwell Automation kan vi erbjuda marknadsledande lösningar med intelligenta säkerhetsenheter och smarta styrsystem som är enkla att installera och med möjlighet till uppkoppling på flera olika enheter. Därmed får operatören en bättre överblick över maskinens funktionalitet och åtkomst till överskådlig diagnosticering av maskinsäkerheten.

Jari Turja

Kontakt

Jari Turja

Commercial Engineer
T: 072 991 81 91
E: jtu@wexoe.se

Få nyheter om maskinsäkerhetslösningar

Med vårt nyhetsbrev kan du löpande hålla dig uppdaterad på våra lösningar inom säkerhet, läsa fallstudier och hålla koll på kommande kurser och utbildningar.