Förskruvningar

HUMMEL erbjuder ett brett sortiment av kabelförskruvningar för industriell användning. Förskruvningarna är tillverkade i bästa material och sortimentet utvecklas ständigt så att det följer gällande stränga krav. 

  • RoHS och REACH/SVHC-överensstämmelse 
  • Fria från skadliga ämnen 
  • Halogen- och fosforfri 
  • Brandskyddsklass V0 enl. UL94 
  • Polyamid godkänt för utomhusbruk enl. UL 746C f1 (HSK-K svart) 
  • Täthet IP66, IP68 upp till 10bar och IP69K enl. DIN EN 60529 
  • Vibrationsskyddade muttrar 
  • Snabb montering och optimal avskärmning (EMCutgåva) 

Plastförskruvningar  

HSK-Kserien uppfyller även de strängaste kvalitetskraven. Serien har flera certifieringar och innefattar kabelförskruvningar av polyamid och PVDF. 

Metallförskruvningar 

HUMMELs kabelförskruvningar i koppar och rostfritt stål är robusta och speciellt anpassade för industriellt bruk. Hummel har ett jätteurval både för allmänna och särskilda ändamål. Materialets unika egenskaper säkerställer den mycket höga kvaliteten på dessa förskruvningar.  

Forskruvningar för speciella syften 

Serien VariaPro har Hummel utvecklat för särskilt krävande syftenVariaPro Rail uppfyller alla märkesstandarder för användning i banmaterial, och VariaPro Temp klarar mycket höga och låga temperaturer. Särskilt för livsmedelsindustrin kan rekommenderas VariaPro FKM, som är motståndskraftigt mot syror, baser och kemikalier, samt HD Pro-förskruvningen som är EHEDG-certifierad. 

EMC Ex-förskruvningar 

För potentiellt explosiva områden har HUMMEL utvecklat HSK-Exserien – med skyddstyp “e” enl. EN 60079-0 och EN 60079-7. Två olika EMC-skyddssystem säkerställer lång livslängd och användarvänlig montering. 

EMC-förskruvningar 

HSK-serien uppfyller även de strängaste kraven på kvalitet och säkerhet. Två olika EMC-skyddssystem säkerställer lång livslängd och användarvänlig montering. HSK-serien omfattar som standardförskruvningar i flera storlekar, till olika kabeldiametrar och temperaturintervall, samt med en rad godkännanden.