Festo Decentralt Remote I/O system CPX-AP-I

Festos nya I/O-system i IP65/IP67 består av moduler med snabba in- och utgångar och befintliga gränssnitt till ventilterminaler, gränssnitt som kan integreras i de flesta automatiserade system. CPX-AP-I som är baserat på det innovativa AP-kommunikationssystemet från Festo och är kompatibelt med marknadens standarder säkerställer sömlös kommunikation från artikel till skyn – skräddarsytt efter dina behov!

Med CPX-AP-I kan du ansluta upp till 80 moduler inklusive ett gränssnitt för buss till vanliga bussystem. Även befintliga ventilterminaler integreras enkelt i systemet.

Detta möjliggör multikonnektivitet: anslutning till grind för IoT, enkel integration och inställning av parametrar på enheter för IO-länkar, webbserver och – i framtiden – förbättrade funktioner med programvaran i Festo Automation Suite.

CPX-AP-I från Festo erbjuder databehandling i realtid av I/O med upp till 2kByte, en cyklisk tid för buss på upp till 250 μs och nettohastighet på 200 Mbit Full Duplex, vilket är idealiskt för snabba och synkrona processer. Detta mycket flexibla system kan enkelt skalas upp med kabellängder på upp till 50 m.

Belastnings- och logikspänningen är galvaniskt isolerade, vilket innebär att spänningszoner eller säker frånkoppling av belastningsspänningen är möjlig.

  • Ultralätt och kompakt – men robust
  • IO-Link master och Festo IO-Link verktyg
  • Korta cykeltider för bussen på upp till 250 μs
  • 2 kByte I/O processdata
  • Upp till 80 moduler inklusive gränssnitt för buss i linjär topologi, fördelat på 1 eller 2 linjer
  • Kabellängder på upp till 50 m mellan modulerna
  • Bästa förhållande pris/prestanda genom att ventilterminaler och decentraliserad I/O kombineras
Jari Turja

Kontakta

Jari Turja
Commercial Engineer
T: 072 991 81 91
E: jtu@wexoe.se