Ljustorn med IO-link ger operatören de ögon och öron han behöver

856T ljustorn med IO-Link

Om operatören inte alltid har en fullständig överblick över maskinanläggningen blir det omöjligt att köra hela tiden med optimal produktivitet och att undvika oplanerade driftstopp med åtföljande produktionsförluster. Vanliga sensorer indikerar vanligtvis bara status på/av – och inte status för användning i diagnostik eller för att ge data till styrenheten.

Anslutningen med IO-link förvandlar ljustornet 856T till en smart enhet som informerar om status i realtid och enkelt kan integreras med Studio 5000 – se video ovan.

Fördelar:

  • Rymmer upp till sju moduler i ett torn
  • Skalbara visuella funktioner och ljudfunktioner
  • Bibehåller IP-klass (IP66/67) för ljustornet
  • Kompatibel med alla 856T basadaptrar
  • Lätt att integrera med kontrollinställningar tack vare inbäddade IO Device Descriptions (IODD), Automatic Device Configuration (ADC) och Studio 5000® Add-on-Profile (AOP)
  • IO-Link är integrerat med The Connected Enterprise, som ger statusinformation (timmar i drift, kretsräknare) och diagnostik (detektering av öppna/kortslutna kretsar, vibrationsindikeringar) från 856T direkt till styrsystemet för att säkerställa minimal stilleståndstid och ökad produktivitet.

Download Integrated Smart Solution Quick Reference guide

En integrerad smart lösning tillhandahåller all nödvändig data för att man skall få en överblick över statusen för hela maskinanläggningen eller produktionslinjen. Smarta enheter (Smart Devices) är som en integrerad del av industri 4.0 / The Connected Enterprise det första steget från den verkliga till den virtuella världen.